Varaa aikasi netissä
Tai soita 019 5211 500

Varaa aika netissä

tai soita 019 5211 500

Yläluomileikkauskampanja huhtikuu-kesäkuu

Porvoon Lääkärikeskuksessa on huhtikuun-käsäkuun aikana yläluomien kohotusleikkauskampanja. Kampanjan aikana saat yläluomileikkauksen hintaan:

lääketieteellisin syin         1 050 € *
esteettisin syin 1 302 €

* Jos kyseessä on lääketieteellinen haitta, KELA korvaa toimenpiteestä osan sairaudenhoitona.

Yläluomien kohotusleikkaus - Kenelle suositellaan?

Yläluomien ylimääräinen iho veltostuu iän myötä. Muutos tapahtuu hitaasti ja vaatii korjausta viimeistään silloin, kun se rajoittaa näköä ylä- ja sivusuuntiin. Yläluomien ylimääräinen iho tekee usein myös silmät väsyneen näköisiksi. Jos silmäluomet tuntuvat painavilta ja otsaa joutuu nostamaan jatkuvasti, on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.

Yläluomien kohotusleikkaus eli yläluomien blefaroplastia on yksi suosituimmista plastiikkakirurgisista leikkauksista. Se on myös tavallisin miehille tehtävä plastiikkakirurginen leikkaus. Yläluomileikkaus piristää ulkonäköä ja poistaa roikkuvan ihon aiheuttaman näkökenttäpuutoksen. Leikkaus vähentää jonkin verran myös otsan ryppyisyyttä. Otsan jatkuvasta jännitystilasta aiheutuvat kivut lieventyvät tai poistuvat kokonaan. Luomien ja silmäripsien meikkaaminen helpottuvat merkittävästi.

Yläluomileikkauksen kulku

Yläluomileikkauksessa poistetaan yläluomen ylimääräistä, roikkuvaa ja poimuuntuvaa ihoa sekä sen alla olevaa pullottavaa rasvaa. Leikkaus tehdään Porvoon Lääkärikeskuksen leikkaussalissa paikallispuudutuksessa. Arpi sijoittuu luomipoimuun, jossa se jää näkymättömäksi.

Leikkaus kestää noin tunnin. Toimenpiteen jälkeen potilas saa kylmäpussit silmilleen ja hän lepäilee istuma-asennossa 1-2 tuntia leikkaussalin heräämössä. Tämän jälkeen hän voi kotiutua. Kylmähoitoa on syytä jatkaa kahden vuorokauden ajan kotona.

Yläluomileikkauksen jälkeinen kipu on melko lievää ja vahvoja kipulääkkeitä ei tarvita. Silmiä ei leikkauksen jälkeen peitetä, vaan näkökyky on tallella koko ajan. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Ensimmäisen viikon ajan silmät ovat turvoksissa. Kaikkien mustelmien häviämiseen saattaa kulua noin kaksi viikkoa.

Jälkitarkastus on 6-12 kk kuluttua, jolloin arvet ovat usein hävinneet lähes näkymättömiksi.

Eroon roikkuvista yläluomista

Plastiikkakirurgimme Antti Koski arvioi yhdessä sinun kanssasi yläluomien korjausleikkauksen tarpeellisuudesta. Kun olet miettinyt asiaa kunnolla, varaamme sinulle leikkausajan. Yläluomileikkaukset suoritetaan Porvoon Lääkärikeskuksen leikkaussalissa.

Varaa aika yläluomileikkauksen arviointikäynnille

Voit varata ajan plastiikkakirurgin Antti Kosken arviointikäynnille tutusta ajanvarausnumerostamme 019 5211 500 tai nettiajanvarauksestamme.

Antti KoskiLT, Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri