Varaa aikasi netissä
Tai soita 019 5211 500

Varaa aika netissä

tai soita 019 5211 500

Influenssarokotuksia vielä saatavilla

Kausi-influenssarokotteita on vielä saatavilla Porvoon Lääkärikeskuksesta. Meiltä saa Influvacia, joka antaa suojan molempien A-virustyyppien sekä toisen B-virustyypin aiheuttamaa influenssaa vastaan.

Valitettavasti Vaxigrip Tetra-rokote on loppu.

Tietoa influenssasta ja rokotuksista

Influenssa on hengitystietulehdus, joka alkaa usein äkillisellä korkealla kuumeella. Tautiin liittyvät myös kovat lihassäryt, päänsärky, huonovointisuus, kurkkukipu, yskä ja lapsilla mahdolliset suolisto-oireet.

Rokote on paras suoja influenssaa vastaan. Se ehkäisee sairauden noin 70–80-prosenttisesti ja teho kestää noin vuoden. Jos rokotettu henkilö sairastuu influenssaan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa.

Influenssavirukset muuntuvat jatkuvasti, joten viime tai edellisvuonna otettu influenssarokote ei suojaa enää tänä vuonna taudilta. Influenssaa esiintyy kaikkialla maailmassa, joten se on hyvä ottaa myös matkalle lähtiessä.

 

Ajanvaraus ja lisätiedot

Varaa aikasi rokotukseen puhelimitse numerosta 019 5211 500. Rokotukset hoidetaan ajanvarauksella alla mainittuina aikoina:

Maanantai-torstai klo 9.00-16.00

Perjantai klo 9.00-15.00

Hoitajat antavat myös tarvittaessa lisätietoa rokotuksista kun soitat ja varaat ajan rokotukseen.

Hinta on 33 € (sisältäen sekä pistämisen että rokoteaineen).

Työterveyshuollon asiakkaat voivat olla rokotusasioissa yhteydessä omaan työterveyshoitajaansa.

 

Urheilijan ravitsemusneuvonta

Ravitsemusneuvonnalla pyritään yleensä pysyviin ruokavaliomuutoksiin. Vain pysyvillä muutoksilla voidaan saavuttaa pysyvää hyötyä ja pysyviä tuloksia.

Ravitsemusneuvonnassa ei laadita orjallisesti noudatettavia ravinto-ohjelmia, vaan neuvonnan tavoitteena on auttaa urheilijaa opettelemaan ja perusteellisesti omaksumaan miten hän voi käytännössä itse koostaa itselleen mieluisan, toimivan ja tarkoituksenmukaisen ruokavalion.

Olli Ilander, ETM (ravitsemustiede), urheilu- ja liikuntaravitsemuksen asiantuntija

Olen syntyperäinen Porvoolainen Olli Ilander, koulutukseltani elintarviketieteiden maisteri (ETM, ravitsemustiede) Helsingin yliopistosta. Olen erikoistunut urheilu- ja liikuntaravitsemukseen. Olen toiminut ravitsemusasiantuntijan ammatissa jo lähes parikymmentä vuotta. Toimenkuvaani kuuluu kouluttaminen, kirjoittaminen ja urheilijoiden ravitsemusvalmennus.

Ravitsemusluennot ja yksilöllistä ravitsemusneuvontaa

Luennoitsijana minua työllistävät esim. Fysioline / FAF ja Folkhälsan / FISAF, joille olen vetänyt Personal Trainer- ja ravitsemusvalmentajakoulutuksia jo toistakymmentä vuotta. Lisäksi luennoin esim. urheiluseuroille, yrityksille hyvinvointiaiheesta ja urheiluopistoissa valmentajan ammattitutkintoa, liikunnan ammattitutkintoa ja muita tutkintoja suorittaville.

Yksilöllistä ravitsemusneuvontaa olen antanut koko työurani ajan. Vuosina 2012–2014 pidin vastaanottoa, Dextra Munkkivuoren Urheiluklinikan yhteydessä. Asiakkainani on vuosien varrella ollut lukuisia maamme eturivin huippu-urheilijoita, mutta luonnollisesti myös alemmalla tasolla urheilevia ja nuoria urheilijalupauksia.

Olen kirjoittanut kolme tietokirjaa: Liikuntaravitsemus (VK-kustannus 2006), Nuoren Urheilijan ravitsemus – eväät energiseen elämään (VK-kustannus 2010) ja Liikuntaravitsemus – tehoa, tuloksia ja terveyttä ruuasta (VK-kustannus 2014). Kirjoitan säännöllisesti myös Juoksija- ja Hiihto-lehtiin.

Ajanvaraus

Vastaanotollani Porvoon Lääkärikeskuksessa olet asiantuntevissa ja kokeneissa käsissä. Voit varata ajan tutusta numerosta 019 5211 500. Palvelen myös ruotsiksi. Tervetuloa!

Porvoon Lääkärikeskuksen Sporttiklinikka

Olli toimii myös Porvoon Lääkärikeskuksen Sporttiklinikan tiimissä asiantuntijana. Lue lisää Sporttiklinikasta tästä.

100 % suomalainen yritys

Porvoon Lääkärikeskukselle on 4.4.2017 myönnetty Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä. Tuottamamme palvelut ovat nyt myös virallisesti 100 % kotimaisia.

Carola Valkama Porvoon Lääkärikeskuksen uusi toimitusjohtaja

Carola Valkama on nimetty Oy Porvoon Lääkärikeskus Borgå Läkarcentral Ab:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloitti tehtävässään 1.10.2016. Valkama on toiminut vuodesta 2013 alkaen maarianhaminalaisen Medimar Scandinavia Ab:n toimitusjohtajana.

”Tämä on hieno mahdollisuus päästä luotsaamaan erinomaista ja hyvässä kehitysvaiheessa olevaa lääkärikeskusta. Koen suurta intoa tulla johtamaan yhtiötä, jolla on hyvä maine, ammattimainen henkilökunta ja etabloitunut asema Porvoon seudulla. Olen vakuuttunut, että meillä on erinomaiset lähtökohdat viedä Yritystä eteenpäin tulevien vuosien aikana”, toteaa Carola Valkama.

Porvoon Lääkärikeskuksen toimitusjohtajana toiminut Kirsti Castrén jatkaa yhtiössä johtavana lääkärinä.

”Lääkärikeskuksen toiminta Porvoon Lääkäritalossa on vakiintunut ja koen, että olemme onnistuneet hyvin asiakaslähtöisten ja monipuolisten palveluiden tarjoamisessa kotimaisena ja paikallisena yrityksenä. 18 vuoden toimitusjohtajakauden jälkeen tuntuu hyvältä antaa ohjat uudelle kokeneelle terveydenhuoltoalan ammattilaiselle Carola Valkamalle. Uskon, että pystymme kehittämään lääkärikeskuksen toimintaa ja olemaan tulevaisuudessakin itäisen Uudenmaan johtava terveyspalveluyritys.”, sanoo Kirsti Castrén.

Yläluomileikkaus

Yläluomileikkaus eli yläluomien blefaroplastia on yksi suosituimmista plastiikkakirurgisista leikkauksista. Se on myös tavallisin miehille tehtävä plastiikkakirurginen leikkaus.

Yläluomien ylimääräinen iho tekee silmät väsyneen näköiseksi. Mikäli ylimääräistä ihoa on paljon, se rajoittaa näkökenttää ylä- ja sivusuuntiin. Tuolloin silmät väsyvät ja näyttöpäätetyöskentely sekä ajoneuvoilla ajaminen vaikeutuvat. Potilas pyrkii tiedostamattaan nostamaan kulmakarvoja, mikä aiheuttaa otsan jatkuvan jännitystilan.

Yläluomileikkaus piristää ulkonäköä. Se poistaa myös roikkuvan ihon aiheuttaman näkökenttäpuutoksen. Leikkaus vähentää jonkin verran otsan ryppyisyyttä. Otsan jatkuvasta jännitystilasta aiheutuvat kivut voivat lieventyä tai poistua kokonaan. Luomien ja silmäripsien meikkaaminen helpottuvat merkittävästi.

Yläluomileikkauksessa poistetaan yläluomen ylimääräistä, roikkuvaa ja poimuuntuvaa ihoa sekä sen alla olevaa pullottavaa rasvaa. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa. Arpi sijoittuu luomipoimuun, jossa se on näkymättömissä.

Leikkaus kestää noin tunnin. Toimenpiteen jälkeen potilas saa kylmäpussit silmilleen ja hän lepäilee istuma-asenossa 1-2 tuntia. Tämän jälkeen hän voi kotiutua. Yläluomileikkauksen jälkeinen kipu on melko lievää ja vahvoja kipulääkkeitä ei tarvita. Silmiä ei leikkauksen jälkeen peitetä, vaan näkökyky on tallella koko ajan. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Ensimmäisen viikon ajan silmät ovat turvoksissa. Kaikkien mustelmien häviämiseen saattaa kulua kaksi viikkoa.

Jälkitarkastus on 6-12 kk kuluttua, jolloin arvet ovat usein hävinneet lähes näkymättömiksi.

Porvoon lääkärikeskuksessa yläluomileikkauksia on tehnyt yli 10 vuoden ajan plastiikkakirurgian erikoislääkäri Pentscho Popov. Hänen vastaanotto ja –leikkauspäivänsä on joka parillisen viikon maanantai.

 

Tervetuloa mukaan senioriklubiin

Senioriklubi on tarkoitettu kaikille eläkkeelle siirtyneille henköille ja myös henkilöille, joilla ei ole järjestettyä työterveyshuoltoa.

Senioriklubi perustuu terveystarkastukseen, jonka ideana on kartoittaa yleistä terveydentilaa ja hyvinvointia. Hintaan 120 € sisältyy hoitajan suorittama terveystarkastus sekä tavallisimmat terveystarkastukseen liittyvät laboratoriokokeet.

Senioriklubin jäsenenä saat hyviä alennuksia mm. hieronta- ja fysioterapiahoidoista sekä muista erillisellä maksulla otetuista laborakokeista. Porvoon Röntgenin yhteistyön ansiosta luuntiheysmittaukset ja mammografiatutkimukset ovat senioriklubin jäsenille -10 %.

Tutustu senioriklubitoimintaan