Varaa aikasi netissä
Tai soita 019 5211 500

Varaa aika netissä

tai soita 019 5211 500

Porvoon Lääkärikeskuksen toimitusjohtaja vaihtuu

Porvoon Lääkärikeskuksen toimitusjohtaja Carola Valkama on irtisanoutunut 22.3.2018 henkilökohtaisista syistä. Vt. toimitusjohtajana toimii toistaiseksi Kristian Lind, joka on toiminut yrityksessä pitkään talouspäällikkönä ja varatoimitusjohtajana.

”Kunnioitamme Carolan päätöstä ja kiitämme häntä hänen työpanoksestaan Porvoon Lääkärikeskuksessa. Toivotamme hänelle menestystä jatkossa”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Timo Wahlroos.

Lisätietoja:

Kristian Lind – Vt. toimitusjohtaja, kristian.lind@porvoonlaakarikeskus.fi

Timo Wahlroos – Hallituksen puheenjohtaja, timo.wahlroos@avec.vet

Rokotuskampanja - Aloita jo nyt rokotesarja puutiaisaivotulehdusta vastaan!

Riittävän suojan saamiseksi puutiaisaivotulehdusta vastaan, kannattaa jo nyt aloittaa "punkkirokote"sarja.

Puutiaisaivotulehdus (punkki) rokotukset ajanvarauksella:

ma-pe klo 9-15

Varaa aika rokotukseen numerosta 019 5211 500.

 

Kampanjahinnat 20.3-30.6.2018

 • 50 € TicoVac Junior (1-15 vuotiaat)
 • 50 € TicoVac (yli 16 vuotiaat)

 

Hinnat sisältävät rokoteaineen, -käynnin ja muistutuspalvelun.

Hinta 50 €/käyntikerta.

 

Puutiaisaivotulehduksen rokotus sarja

 • Perusrokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kahdesta rokotuksesta saa jo suojan alkavaa kautta varten. Kolmas annos annetaan 5-12 kuukauden päästä toisesta annoksesta.
 • Jos suojaa tarvitaan nopeasti, toinen annos voidaan antaa jo kahden viikon kuluttua ensimmäisestä. Myös tällöin kolmas annos annetaan 5-12 kuukauden päästä toisesta annoksesta.
 • Ensimmäinen tehosteannos suositellaan annettavaksi kolmen vuoden kuluttua
 • Tämän jälkeen, jos altistuminen TBE-virukselle edelleen jatkuu, tehostetaan seuraavasti:

 

   • alle 50-vuotiaille annetaan tehosteet 10 vuoden välein
   • 50-60-vuotiaille annetaan tehosteet 5 vuoden välein
   • yli 60-vuotiaille annetaan tehosteet 3 vuoden välein

 

Punkit tulevat lämmön myötä

Puutiaiset ovat aktiivisia, kun ulkolämpötila on yli +5C. Näin ollen voidaan karkeasti todeta, että puutiaiskausi kestää Suomessa toukokuusta lokakuun loppuun. Vähän lämpimämmässä Keski-Euroopassa puutiaiskausi on usein pidempi.

Yksi ainoa punkin purema voi tartuttaa TBE:n eli puutiaisaivotulehduksen. Vielä TBE:tä vastaan ei ole hoitokeinoa, mutta rokote suojaa taudilta. TBE-rokote EI suojaa borrelioosia vastaan. Tämän vuoksi on tärkeää suorittaa perinteinen punkkitarkastus iholta päivittäin.

Kun liikut sellaisilla alueilla, joilla puutiaisen levittämää aivotulehdusta esiintyy, käytä käsivarret ja jalat peittäviä vaatteita ja esim. Off punkki ja mäkärävalmistetta paljailla ihoalueilla.

 

Jos punkki puri, toimi näin

Jos punkki on ehtinyt iholle, poista se pinseteillä tai kynsillä pyörittelemällä ja mahdollisimman läheltä ihoa. Puhdista purema-alue antiseptisellä aineella. Jos alue turpoaa tai on kipeä, sitä auttaa kylmä kääre ja kipulääkkeet.

Seuraa puremakohtaa.

Puutiaisaivotulehdukset oireet voivat tulla muutama päivä tai viikko pureman jälkeen. Oireet alkavat epämääräisesti, kuumeilulla ja huonovointisuudella.

 

TBE-rokotusta suositellaan:

 • riskialueilla pysyvästi asuville http://www.punkkiklinikka.fi/riskialueet.html
 • kolme vuotta täyttäneille, jotka oleskelevat pitkiä aikoja (viikkoja, kuukausia) riskialueilla ja liikkuvat paljon metsässä ja maastossa
 • matkailijoille, jotka aikovat liikkua maastossa Ahvenanmaalla, Baltian maissa tai erityisillä riskialueilla Keski-Euroopassa

 

Lähteet:

www.thl.fi

http://www.punkkiklinikka.fi/

 

Urheilijan ravitsemusneuvonta

Ravitsemusneuvonnalla pyritään yleensä pysyviin ruokavaliomuutoksiin. Vain pysyvillä muutoksilla voidaan saavuttaa pysyvää hyötyä ja pysyviä tuloksia.

Ravitsemusneuvonnassa ei laadita orjallisesti noudatettavia ravinto-ohjelmia, vaan neuvonnan tavoitteena on auttaa urheilijaa opettelemaan ja perusteellisesti omaksumaan miten hän voi käytännössä itse koostaa itselleen mieluisan, toimivan ja tarkoituksenmukaisen ruokavalion.

Olli Ilander, ETM (ravitsemustiede), urheilu- ja liikuntaravitsemuksen asiantuntija

Olen syntyperäinen Porvoolainen Olli Ilander, koulutukseltani elintarviketieteiden maisteri (ETM, ravitsemustiede) Helsingin yliopistosta. Olen erikoistunut urheilu- ja liikuntaravitsemukseen. Olen toiminut ravitsemusasiantuntijan ammatissa jo lähes parikymmentä vuotta. Toimenkuvaani kuuluu kouluttaminen, kirjoittaminen ja urheilijoiden ravitsemusvalmennus.

Ravitsemusluennot ja yksilöllistä ravitsemusneuvontaa

Luennoitsijana minua työllistävät esim. Fysioline / FAF ja Folkhälsan / FISAF, joille olen vetänyt Personal Trainer- ja ravitsemusvalmentajakoulutuksia jo toistakymmentä vuotta. Lisäksi luennoin esim. urheiluseuroille, yrityksille hyvinvointiaiheesta ja urheiluopistoissa valmentajan ammattitutkintoa, liikunnan ammattitutkintoa ja muita tutkintoja suorittaville.

Yksilöllistä ravitsemusneuvontaa olen antanut koko työurani ajan. Vuosina 2012–2014 pidin vastaanottoa, Dextra Munkkivuoren Urheiluklinikan yhteydessä. Asiakkainani on vuosien varrella ollut lukuisia maamme eturivin huippu-urheilijoita, mutta luonnollisesti myös alemmalla tasolla urheilevia ja nuoria urheilijalupauksia.

Olen kirjoittanut kolme tietokirjaa: Liikuntaravitsemus (VK-kustannus 2006), Nuoren Urheilijan ravitsemus – eväät energiseen elämään (VK-kustannus 2010) ja Liikuntaravitsemus – tehoa, tuloksia ja terveyttä ruuasta (VK-kustannus 2014). Kirjoitan säännöllisesti myös Juoksija- ja Hiihto-lehtiin.

Ajanvaraus

Vastaanotollani Porvoon Lääkärikeskuksessa olet asiantuntevissa ja kokeneissa käsissä. Voit varata ajan tutusta numerosta 019 5211 500. Palvelen myös ruotsiksi. Tervetuloa!

Porvoon Lääkärikeskuksen Sporttiklinikka

Olli toimii myös Porvoon Lääkärikeskuksen Sporttiklinikan tiimissä asiantuntijana. Lue lisää Sporttiklinikasta tästä.

100 % suomalainen yritys

Porvoon Lääkärikeskukselle on 4.4.2017 myönnetty Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä. Tuottamamme palvelut ovat nyt myös virallisesti 100 % kotimaisia.

Carola Valkama Porvoon Lääkärikeskuksen uusi toimitusjohtaja

Carola Valkama on nimetty Oy Porvoon Lääkärikeskus Borgå Läkarcentral Ab:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloitti tehtävässään 1.10.2016. Valkama on toiminut vuodesta 2013 alkaen maarianhaminalaisen Medimar Scandinavia Ab:n toimitusjohtajana.

”Tämä on hieno mahdollisuus päästä luotsaamaan erinomaista ja hyvässä kehitysvaiheessa olevaa lääkärikeskusta. Koen suurta intoa tulla johtamaan yhtiötä, jolla on hyvä maine, ammattimainen henkilökunta ja etabloitunut asema Porvoon seudulla. Olen vakuuttunut, että meillä on erinomaiset lähtökohdat viedä Yritystä eteenpäin tulevien vuosien aikana”, toteaa Carola Valkama.

Porvoon Lääkärikeskuksen toimitusjohtajana toiminut Kirsti Castrén jatkaa yhtiössä johtavana lääkärinä.

”Lääkärikeskuksen toiminta Porvoon Lääkäritalossa on vakiintunut ja koen, että olemme onnistuneet hyvin asiakaslähtöisten ja monipuolisten palveluiden tarjoamisessa kotimaisena ja paikallisena yrityksenä. 18 vuoden toimitusjohtajakauden jälkeen tuntuu hyvältä antaa ohjat uudelle kokeneelle terveydenhuoltoalan ammattilaiselle Carola Valkamalle. Uskon, että pystymme kehittämään lääkärikeskuksen toimintaa ja olemaan tulevaisuudessakin itäisen Uudenmaan johtava terveyspalveluyritys.”, sanoo Kirsti Castrén.