Varaa aikasi netissä
Tai soita 019 5211 500

Varaa aika tai ota yhteyttä 019 5211 500

Päiväkirurgiset toimenpiteet

Porvoon Lääkärikeskuksen päiväkirurgiset leikkaukset suoritetaan asiakaslähtöisesti ja turvallisesti moderneissa tiloissa joko paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Hyvästä hoidosta vastaavat ammattitaitoiset erikoislääkärimme ja kokenut henkilökuntamme. Monipuolisesta eri kirurgian alojen leikkaustoimenpiteiden tarjonnastamme löydät tarkempaa tietoa sivuvalikosta.

Leikkaukset suunnitellaan aina leikkaavan lääkärin vastaanottokäynnillä. Potilaamme ovat päiväkirurgiaan sopien pääsääntöisesti alle 70-vuotiaita henkilöitä, joiden perussairaudet ovat hyvässä hoitotasapainossa.

Kotiutuminen samana päivänä

Päiväkirurgisen leikkauksen jälkeen pääsee kotiin saattajan kanssa. Saattajan tai muun aikuisen henkilön on oltava leikatun potilaan seurana myös leikkauspäivän jälkeinen yö.

Potilas saa mukaansa kirjalliset kotihoito-ohjeet sekä leikkauskertomuksen. Leikkaushoitaja soittaa aikuispotilaille seuraavana päivänä ja tarkistaa voinnin sekä käy vielä läpi kotihoito-ohjeet.

Ajanvaraus ja lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää päiväkirurgisesta leikkaustoiminnasta, voit soittaa suoraan leikkaushoitajallemme numeroon 040 532 2770 tai ottaa yhteyttä sähköpostitse leikkausosasto@porvoonlaakarikeskus.fi.

Esitiedot

Anestesiaturvallisuuden vuoksi yli 50-vuotiailta vaaditaan leikkaukseen tullessa alle viikon vanha sydänfilmi, ja potilaalla tulee olla tieto tavanomaisista verenpainearvoistaan. Potilas myös täyttää ennen tuloaan esitietolomakkeen. Kaikki lomakkeet, sydänfilmi ja tähystysleikkauksissa otetut valokuvat tallennetaan liitteeksi potilaan sairaskertomukseen.

Tutustu päiväkirurgian lomakkeisiin ja ohjeisiin