Varaa aikasi netissä
Tai soita 019 5211 500

Varaa aika netissä

tai soita 019 5211 500

Urheilijan terveystarkastus

Urheilijan terveystarkastuksen tarkoituksena on ennaltaehkäistä liikuntavammoja ja löytää mahdollisia piileviä sairauksia, mitkä voisivat olla esteenä lupaavalle urheilu-uralle. Terveystarkastus soveltuu kaiken tasoisille liikkujille työkaluna kohti yksilöllisempää ja terveellisempää harjoittelua.

Terveystarkastuksen sisältö:

1. Esitietokaavake
Esitietokaavakkeen avulla kartoitetaan urheilijan yleistä terveydentilaa, mahdolliset sukuriskit ja aiemmat sairaudet. Täytäthän esitietokaavakkeen huolellisesti ennen terveystarkastusta.

2. Laboratoriotutkimukset
Laboratoriotutkimukset tehdään ennen terveystarkastukseen tuloa. Tutkimukset sisältävät perusverenkuvan ja sydänfilmin. Ennen laboratoriotutkimuksia ei tarvitse olla ravinnotta.

3. Lääkärin tarkastus
Lääkärintarkastuksessa käydään läpi esitietokaavake, laboratoriokokeiden tulokset ja tutkitaan urheilijan terveydentila ja toimintakyky. Vastaanotolla arvioidaan sydämen ja keuhkojen toimintaa, tutkitaan nivelten liikeratoja sekä raajojen linjauksia. Tärkeää on tunnistaa mahdolliset virheasennot ja lihastasapainon ongelmat.

Vastaanoton jälkeen urheilijalle lähetetään kotiin kirjallinen yhteenveto terveystarkastuksesta. Yhteenvedossa on käyty läpi ongelmakohdat ja mahdolliset jatkotoimenpiteet kohti yksilöllisempää harjoittelua. Tarkastuksen yhteydessä urheilija saa myös toki suullista palautetta tutkimuksen
aikana.

Ajanvaraus ja lisätietoa

Ajanvaraus ja lisätietoa saat puhelimitse 019 5211 500.

Sporttiklinikan tiimi

Iiro Välimäki, yleislääkäri, liikuntalääketieteeseen erikoistumassa
Carl Lybäck, LL, ortopediaan erikoistuva, kamppailulääket. cert. Amer College of Sports Med
Christer Lybäck, LT, kirurgi, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Heidi Niemi, fysioterapeutti
Nora Liljestrand, fysioterapeutti
Jari Tissari, fysioterapeutti