Varaa aikasi netissä
Tai soita 019 5211 500

Varaa aika netissä

tai soita 019 5211 500

Valohoidot

Valohoitoa käytetään mm. psoriasiksen, atooppisen ihottuman, punajäkälän ja erilaisten kutisevien ihottumien hoidossa. Sitä voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä. Valohoitoa voidaan käyttää hoitomuotona aikuisille, raskaana oleville, vanhuksille ja lapsille.

Hoitoon tarvitset lääkärin lähetteen, Kela hyväksyy korvattavaksi enintään 15 hoitokertaa samalla lähetteellä.

Valohoitoa annetaan tavallisimmin 2-3 kertaa viikossa ja hoitojaksoon kuuluu yleensä 15-25 hoitokertaa. Sairaana ollessa valohoidossa pidetään taukoa.

Valohoitoa suunniteltaessa otetaan huomioon sairaudet, ihotyyppi, ihon kunto sekä mahdollinen sisäinen ja paikallislääkitys. Eräät lääkeaineet voivat herkistää ihoa valolle ja se tulee huomioida valohoitoa suunniteltaessa. Myös alkoholi herkistää ihoa valolle. Valohoidon aikana auringossa oleilua tulee välttää.

Käytössämme on kaappimallinen Cosmedico GP-42K UVB/PUVA kombilaite. Laite on ovaalinmuotoinen. Tämän vuoksi kehon eri osiin kohdistuva säteily tulee koko vartalolle samalta etäisyydeltä. Valohoitolaitteen erilaisten putkien yhdistelmät (UVB- ja/tai UVA-putket) mahdollistavat seuraavien valohoito-ohjelmien antamisen lyhyellä valotusajalla:

  • Kapeakaista UVB-valohoito
  • Yhdistelmähoito UVA ja UVB
  • UVA-hoito

Ajan valohoitoihin voit varata suoraan nettiajanvarauksestalaboratoriosta tai puhelinajanvarauksen kautta.